חזון

איגוד מנהלי תרבות ברשויות המקומיות הוקם על מנת לפתח ולקדם את תחום התרבות בישראל וזאת תוך ניצול ניסיונם הרב תחומי, פרישתם הארצית, מחויבותם ואחריותם המקצועית של מנהלי תרבות ברשויות המקומיות. האיגוד יפתח ויעצים את ההון האנושי של חבריו

אודות

האיגוד הוקם בשנת 1996 על מנת להעצים ולהשלים את מנהל התרבות ולספק לו הזדמנויות למידה וליווי מקצועי בביצוע תפקידו. האיגוד פועל רוחבית לאורך כל השנה, מהווה גשר אופרטיבי, ערכי ומקצועי בין משרדי הממשלה למוסדות השונים. תפקידינו, כפי שאנו רואים אותו, הוא לתמוך במנהלי התרבות במידע, הכוונה מקצועית, לקדם יצירת תנאים אופטימליים לקיום יצירה ומרחבי השראה, לתמוך בצמיחה ניהולית איכותית של מנהלי תרבות בעתיד, ליצור קשרי גומלין בין הארגונים, לחזק ולקדם את תחום התרבות ואת החינוך לתרבות. כיום, מונה האיגוד למעלה מ-350 חברות וחברים מכ-130 רשויות בישראל, כולל: עיריות, מועצות אזוריות ומועצות מקומיות, המתכללים צרכים של מיליוני אזרחים היוצרים וצורכים את מרחב ומרקם התרבות בישראל. הפעילות שלנו כוללת כנסים וימי עיון כהעשרה לצד השתלמויות והדרכות בשיתוף פעולה עם השלטון המקומי. בכך מייצר האיגוד מעטפת מקצועית ונותן כלים להתמודדות עם ניהול התרבות הרשותי.

מטרות

• להשפיע על מדיניות התרבות בישראל